Rólunk írták

Az elmúlt időszakban egyre többen kerestek meg minket, hogy meséljünk erről a kis szigetről, amit létrehoztunk. Alábbiakban olvashatjátok a rólunk megjelent cikkeket 🙂

Panellányból őstermelő – Út a hitelspirálból a szabadságba

Van egy darabka föld a Nagy-Kevély oldalában, a Pilis lábánál, egy pár szorgalmasan gazdálkodik rajta. Szelíd módszerrel termesztenek, az önellátásra törekszenek.  Azért jöttem, hogy ennek az életmódnak a szépségeiről és nehézségeiről faggassam őket. Fülöp Tímea Ernesztina, becenevén Tina mesélni kezd: évtizedekről a kereskedelemben, vergődésről a hitelcsapdában, beletörődésről az életfogytig tartó törlesztésbe, majd túllépésről, újrakezdésről és a boldogság megtalálásáról. Avagy: ha az élet térdre kényszerít, akkor kezdj el gazolni! 

Iliás-Nagy Katalin írása.

Adósságspirálból az őstermelés világába: Tina vidéken kezdte újra az életét

Tina évekkel ezelőtt adósságspirálba keveredett, lakását elárverezték, és egyedül maradt kislányával és három kutyájával. Ekkoriban ismerkedett meg Norberttel, aki azóta a párja, és akivel úgy döntöttek, hogy búcsút intenek a nyüzsgő fővárosnak, hogy az élet természetesebb ritmusa felé forduljanak. Csobánka községben, Kevélyen leltek otthonra, kibéreltek egy kis földterületet, és elkezdtek gazdálkodni. Finom paradicsomuknak gyorsan híre ment, és hamarosan barátok, szomszédok, ismerősök kezdtek el tőlük vásárolni. A gyarapodó igények kielégítése miatt szélesítették termékpalettájukat, és növelték földterületüket – jelenleg 7000 négyzetmétert művelnek, valamint termelnek, szállítanak, piacoznak, tagjai bevásárló-közösségeknek, de házhoz is lehet menni hozzájuk a termékekért. Büszkék arra, hogy mindent önerőből értek el, és örömmel tölti el őket, hogy munkájuknak kézzel fogható gyümölcse van, és ez másoknak is örömet okoz.

Jónás Ágnes írása